Vegetarisk linsgryta med belugalinser och rostad potatis

Beluga Bourguignon

Bourguignon - en tidlös favorit i vegetarisk tappning! Vår beluga bourguignon är ett långkok som får puttra på spisen med linser, svamp och rödbetor som serveras med rostad potatis, gemsallad och inlagd syltlök. 

Portioner: 4 Tillagningstid: 60 min

Ingredienser:

  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 st stora morötter, grovt skurna
  • 4 dl blötläggningsvatten
  • 20 g torkad svamp (förslagsvis trattkantareller)
  • 25 g smör
  • 3 st stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 st torkade lagerblad
  • 1,5 msk fond
  • 900 g amandinepotatis, sköljd (hela)
  • 5 st medelstora rödbetor, skalade och skurna fjärdedelar
  • 1,5 msk olivolja (till potatis och betor)
  • 5 nypor flingsalt (till potatis och betor)
  • 2 st gemsalladshuvuden
  • 320 g inlagd syltlök

Tillagning: