Beluga Bourguignon
Bourguignon - en tidlös favorit i vegetarisk tappning! Vår beluga bourguignon är ett långkok som får puttra på spisen med linser, svamp och rödbetor som serveras med rostad potatis, gemsallad och inlagd syltlök.
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 min
Ingredienser:
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk olja (till stekning)
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 tsk torkad timjan
- 2 st stora morötter, grovt skurna
- 4 dl blötläggningsvatten
- 20 g torkad svamp (förslagsvis trattkantareller)
- 25 g smör
- 3 st stora vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl belugalinser, torkade
- 2 dl rött matlagningsvin
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 2 st torkade lagerblad
- 1,5 msk fond
- 900 g amandinepotatis, sköljd (hela)
- 5 st medelstora rödbetor, skalade och skurna fjärdedelar
- 1,5 msk olivolja (till potatis och betor)
- 5 nypor flingsalt (till potatis och betor)
- 2 st gemsalladshuvuden
- 320 g inlagd syltlök