Fish tacos med mangosalsa, chilimajo och kål
Siris recept på fish tacos gjord på braxen fish cakes, mangosalsa, chilimajo och kål. Syrlig och het, precis som en fish taco ska vara!
Enkel att tillaga och ett nytänkande alternativ till fredagstacon.
4 tacos
DU BEHÖVER:
4 st fish cakes på braxen och böna
4 st tortillabröd
1 påse kålmix rödkål och grönkål
5 msk rapsolja
4 tsk limejuice på flaska
1 paket fryst mango, tinad
1/2 rödlök, finhackad
1,5 dl majonnäs
1-3 tsk sambal oelek
1 kruka koriander, 1/3 finhackad
Salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ihop majonnäs med valfri mängd sambal oelek.
2. Blanda kålmix med 2 msk olja, 2 tsk limejuice och salt, krama ihop.
3. Stek fishcakes direkt från frysen i 2 msk olja i ca 3-4 min på varje sida. Skär i stavar.
4. Blanda 1 msk olja med mango, rödlök och hackad koriander.
5. Värm tortillabröden i en stekpanna, toppa med kålsallad, mangosalsa, fish cakes och chilimajo. Toppa med färsk koriander.
Hugg in!