Cheecake i glas med hjortron & hasselnötter
Vill du ha en dessert som är enkel att göra och är farligt god? Då ska du testa Siri Barjes cheesecake i glas med digestivekex, mascarponekräm, hjortron och hasselnötter. Perfekt att förbereda flera timmar före servering!
DU BEHÖVER:
225 g ekologiska frysta hjortron
1 msk socker
10 st digestivekex, mixade
50 g ekologiskt smör, brynt
250 g mascarpone
2 msk florsocker
1 ekologisk vaniljstång, urgröpt
1 nypa salt
2 dl ekologisk vispgrädde, lätt vispad
1/2 dl hasselnötter, hackade
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp hjortron med socker, låt svalna något.
2. Mixa ihop digestivekex med brynt smör.
3. Vispa ihop mascarpone med florsocker, vaniljstång och en nypa salt. Vänd sedan försiktigt ned grädden.
4. Tryck ut digestivesmul i botten på ett glas. Toppa med mascarponekrämen och ställ kallt i cirka 1 timme.
5. Ta ut och toppa med lite mer digistivesmul, hjortron och hasselnötter!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.