One pot dijonkyckling
Visst älskar man maträtter som kan tillagas i en och samma gryta? Förutom att det sparas disk så är denna gryta lättlagad, god och perfekt i matlådan!
Portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
- 700 g amandinepotatis, skuren i tredjedelar
- 4 st frysta bröstkycklingfiléer, upptinade
- 1,5 msk olivolja (till kyckling och potatis)
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 msk neutral olja
- 25 g smör
- 1 st gul lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 2 msk kycklingfond
- 3 msk dijonsenap
- 100 g svensk ekologisk grönkål
- parmesan till gratinering
- 0,5 st citron, juice