Enkel kycklinggryta med potatis, torkade kryddor och dijonsås

One pot dijonkyckling

Visst älskar man maträtter som kan tillagas i en och samma gryta? Förutom att det sparas disk så är denna gryta lättlagad, god och perfekt i matlådan!

Portioner: 4 Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 700 g amandinepotatis, skuren i tredjedelar
  • 4 st frysta bröstkycklingfiléer, upptinade
  • 1,5 msk olivolja (till kyckling och potatis)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • 25 g smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 msk dijonsenap
  • 100 g svensk ekologisk grönkål
  • parmesan till gratinering
  • 0,5 st citron, juice

Tillagning: