Pannkakstårta
Siri Barjes recept på en klassisk pannkakstårta, gjord på barista havredryck. Pannkakorna steks gyllene i smör och varvas sedan med vaniljgrädde och jordgubbar som tillslut pudras med florsocker. En barndomsklassiker för alla!
DU BEHÖVER:
7 dl Barista havredryck
2,5 dl mjöl
3 ägg
50-100 g smör
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 liter jordgubbar
2 msk florsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ihop hälften av havredrycken med mjölet tills klumpfri.
2. Vispa i äggen och resten av havredrycken. Salta och låt stå i minst 15 min.
3. Stek ca 14 pannkakor i smör.
4. Välj ut fina jordgubbar till topping, skiva resterande jordgubbar i skivor.
5. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen med en kniv.
6. Vispa grädde mjukt och vänd ned vaniljen.
7. Varva grädde och jordgubbar med pannkakor på ett tårtfat.
8. Avsluta med grädde, de finaste jordgubbarna och pudra över florsocker med en sil.
9. Servera!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler recept.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.