Sprödbakad torskfilé med örtagårdssås och stekt spenat
Den klassiska vardagsmiddagen som går hem hos alla! Siri Barje serverar den sprödbakade torskfilén med kokt potatis, örtagårdssås och smörstekt spenat.
4 portioner
Tillagningstid: 30 min
DU BEHÖVER:
800 g ekologisk fast potatis
360 g sprödbakad torskfilé
450 g ekologisk fryst bladspenat, tinad
1 msk ekologiskt smör
Olivolja
Örtagårdssås:
2 dl ekologisk crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1/2 kruka ekologisk dill, hackad
1/2 kruka ekologisk gräslök, hackad (spara lite till servering)
1/2 ekologisk citron
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, dill och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ åt sidan.
3. Lägg de djupfrysta filéerna i en ugnssäker form. Tillaga på 200 grader varmluft i 20 min.
4. Koka potatis mjuk.
5. Stek spenaten i smör och olivolja.
6. Servera fisken med sås, potatis, spenat och rivet citronskal. Strö över hackad gräslök.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler recept.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.