Svamppytt med kål, dijon och stekt ägg
Restfest när det är som bäst! Gör som Siri Barje och ta vara på överbliven potatis och gör en pytt med svamp och kål som serveras med rödbetor, senap och ägg.
4 portioner
Tillagningstid: 20 min
DU BEHÖVER:
Överbliven kokt potatis från gårdagen, ca 600 g i bitar
500 g skogschampinjoner, kvartade
400 g strimlad vitkål
50 g ekologiskt smör
Ekologisk rapsolja
1 kruka ekologisk persilja, hackad
4 ekologiska ägg
1 burk inlagda skivade rödbetor
1 burk dijonsenap
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Stek fyra ägg, salta och peppra.
2. Stek svamp i olja till gyllene, tillsätt potatis och kål.
3. Stek i ca tre minuter och tillsätt smör.
4. Låt smöret brynas lätt.
5. Salta och peppra.
6. Servera med persilja, rödbetor, ägg och dijonsenap.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler recept.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.