Tacogryta med bönor
En rätt som är en riktig vardagsräddare! Prova att laga Siri Barjes tacogryta med bönor där allt lagas enkelt i samma panna. Ingen stress och mindre disk=den perfekta rätten!
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
DU BEHÖVER:
1 msk ekologisk rapsolja
2 ekologiska lökar, hackade
2 ekologiska morötter, hackade
1 ekologisk paprika, hackad
200 g ekologisk vitkål, hackad
1 msk ekologisk tomatpuré
1 påse ekologisk tacokrydda
300 g frysta kikärter
150 g frysta kidneybönor
2 ekologisk vitlöksklyftor, finrivna
500 g ekologiska tomater i juice, klippta med sax eller mosade
3 dl vatten
1 buljongtärning
Salt
Till servering:
1 påse nachochips
1 kruka ekologisk koriander
1 burk ekologisk gräddfil
GÖR SÅ HÄR:
1. Stek lök, morot, paprika och vitkål i ca 15 min tills de är karamelliserade och har fått fin färg. Salta.
2. Tillsätt tomatpuré och stek 1 minut.
3. Häll i tacokrydda och rör runt.
4. Tillsätt kidneybönor och kikärter direkt från frysen och rör runt.
5. Tillsätt vitlök och tomater, vatten och buljongtärning.
6. Låt koka under lock i 15 min och sedan utan lock i ytterligare 15 min. Smaka av.
7. Servera med nachochips, koriander och gräddfil!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.